Lijnzaadolie is weer terug van weggeweest!

Tegenwoordig speelt duurzaamheid een steeds grotere rol in onze samenleving. Déko-play wil hier graag aan meedragen. We staan voor hoge kwaliteit en de garantie dat onze speeltoestellen generatie op generatie mee kunnen.

Déko-play werkt uitsluitend met Europees Essenhout uit Duitsland en Frankrijk. Dit soort hout is taai, sterk en elastisch. Hierdoor is het hout erg geschikt om in uitdagende trapezes en touwladders te verwerken. Om de duurzaamheid en kindvriendelijk te verlengen kiezen we er speciaal voor om dit hout te behandelen met lijnzaadolie, om onze speeltoestellen te verduurzamen. Lijnzaadolie is een eeuwenoud middel dat vroeger al in de scheepvaart werd gebruikt om hout mee te verduurzamen. We kiezen er bewust voor om ons hout niet te impregneren in verband met de eventuele schadelijke stoffen. Schadelijke stoffen horen niet bij veiligheid en kindervriendelijk, daarom nemen wij altijd het zekere voor het onzekere!

De houten onderdelen van onze trapezes, touwladders en schommels zijn stuk voor stuk ondergedompeld in een speciale houtolie op basis van lijnzaad. Dit is zeer veilig, omdat lijnzaad een natuurlijk product is. Doordat het hout is ondergedompeld in speciaal houtolie, is het hout verduurzaamd. Zo zijn al onze speeltoestellenaccessoires veilig, kindervriendelijk en gaan ze extra lang mee!

Touw
Lijnzaadolie