Maak uw eigen duikelrek!duikelrek

Kinderen hebben urenlang speelplezier met een leuk duikelrek! Ze kunnen heerlijk hun energie kwijt in de buitenlucht met behulp van dit speeltoestel. Bent u een beetje handig en heeft u wat vrije ruimte over in uw tuin? Dan maakt u toch zelf een duikelrek voor uw kinderen? Wij leggen graag uit hoe dit moet!

Wat heeft u nodig?

– Twee palen: minimaal 9 bij 9 centimeter, hoogte is naar eigen wens te bepalen
– Een duikelstang met schroeven: 90 of 125 centimeter breed
– Twee planken: de breedte van de duikelstang + twee keer de breedte van de palen

Hoe gaat u te werk?

De palen moeten altijd minimaal een derde van de totale lengte ingegraven worden. De twee planken gebruikt u als verbinding tussen de twee palen, om de juiste afstand te bepalen. In feite maakt u een frame met behulp van de duikelstang en de twee planken. Tussen de twee gaten van de palen graaft u dan een sleuf waarin de planken wegvallen. Boven de grond steken dan alleen de palen uit met de duikelstang ertussen. De duikelstangen van Déko-play kunt u bij ons in de webshop bestellen!

Waar moet u opletten?

Voor de veiligheid adviseren wij een maximale hoogte van 1 tot 1,5 meter van het duikelrek. De palen moeten altijd minimaal voor een derde de grond in, afhankelijk van de grondsoort moet u er wel voor zorgen dat de palen goed vaststaan in de grond. Verstevig het desnoods met extra grind of beton. Zorg ook voor een goede afwerking van de palen, zodat kinderen zich niet verwonden aan houtsplinters.

De grond onder het rek moet vlak zijn en een schokdempende werking hebben. Het rek mag dus niet boven asfalt, beton of ander hard oppervlakte geplaatst worden. Leg bijvoorbeeld rubberen tegels, boomschors of zand onder het speelrek. Zorg daarnaast voor een minimale afstand van twee meter tussen muren en afsluitingen. En dan als laatste, controleer voor gebruik altijd even de stevigheid!